Maginja

Naš vrtić nalazi se u Kaštel Sućurcu, te na tom prostoru djeluje od rujna 1995. Naziv je dobio po biljci Maginji čiji su plodovi puni vitamina C, a koja raste na obroncima Kozjaka.

Mnogi nam kažu da je Maginja najljepši i najzanimljiviji vrtić u gradu, a i šire. Nastojimo zadovoljiti sve psihofizičke potrebe naše djece da bi s radošću dolazila i odlazila iz Maginje.

 

PROJEKT NAŠEG VRTIĆA JE

 ”MALI ZNANSTVENICI-SVAKI TJEDAN POKUS JEDAN”

Prošlogodišnji projekt probudio je u djeci interes za istraživačkim učenjem. Vođeni njihovim interesom i spoznajom da je dijete cjelovito biće, istraživač i aktivni stvaratelj znanja, započeli smo ovaj projekt.

 

OČEKIVANI ISHODI:

 • istraživačkim učenjem doći do novih spoznaja
 • aktivno uključiti djecu – učenje činjenjem
 • usvojiti osnovne znanstvene principe: opažati, predvidjeti, bilježiti, pratiti, izmjeriti, usporediti…

 

OPIS PROJEKTA:

Projekt počinje dogovorom odgojitelja i planiranjem kalendara aktivnosti. Timski planiranim aktivnostima povećava se mogućnost kvalitetnog provođenja projekta. Planiraju se materijali i poticaji za rad s djecom. Biramo teme temeljem interesa djece. Moguće teme svrstali smo u kalendar  aktivnosti.

U svim aktivnostima poticati ćemo suradnju među djecom, samostalno donošenje zaključaka, kreativnost i inicijativu. Naša uloga je prepoznavanje i potpora interesa djece, planiranje i prikupljanje materijala, planiranje posjeta, planiranje suradnje s vanjskim suradnicima i ustanovama, te suradnja i prezentacija postignutoga roditeljima.

 

 

  Rujan:

  Novu školsku godinu počeli smo s 84 djeteta upisanih u četiri odgojne skupine. Uz proces adaptacije i uobičajene aktivnosti, odabrali smo projekt vrtića.

  Listopad:

  Početkom mjeseca obilježili smo Međunarodni dan djeteta i Dječji tjedan razgovorima o pravima djece i posjetom gradonačelniku.

  Sudjelovali smo na otvaranju Mjeseca knjige u Gradskoj knjižnici Kaštela igrokazom “Jedan obični kaštelanski obid”.

  U sklopu projekta vrijedno radimo pokuse, pokuse s bojama,vodom i veoma zabavne “kuhinjske pokuse”. Posjetili smo i stari mlin na rijeci Žrnovnici.

  Pratimo promjene vremena i vrijedno ih bilježimo u Kalendar prirode. Tako smo naučili i dane u tjednu i mjesece u godini. Šetnjom u prirodi prikupili smo različite vrste lišća i napravili herbarij.

  Studeni:

  Istraživački centar obogatili smo raznim poticajnim materijalima i uklopili pokuse u naše jesenske aktivnosti. Uočavali smo tragove životinja i učili o njima na muzejskoj radionici u Prirodoslovnom muzeju. Proučavali smo razne materijale iz prirode kroz povećalo i mikroskop. Igrali se sa svjetlom i sjenom i izrađivali lutke za kazalište sjena od kojih smo pripremili predstavu “Djevojčica i svjetiljka”. Obilježili smo kraj jeseni radionicama i svečanostima za roditelje na kojima smo izrađivali lanterne, a roditelje oduševili pjesmicama i igrokazima. Profesor Baltazar koji ove godine slavi 50. rođendan pratio nas je kroz naše aktivnosti. Zadnji pokus ovaj mjesec bio je pretvaranje kukuruza u kokice. Ovo nam je bio najukusniji pokus jer smo se kokicama počastili u našem vrtićkom kinu dok smo gledali Profesora Baltazara.

  Prosinac:

  Ovo je mjesec veselih i zabavnih događanja. Održali smo adventske radionice za roditelje na kojima smo izrađivali ukrase za vrata i adventske vjenčiće. Posjetio nas je i Djed Božićnjak i nakon raspjevane predstave donio nam poklone. Na božićnim svečanostima za roditelje zajedno smo uživali u božićnim igrokazima i prigodnim slatkišima. U Božićnom gradu nastupao je i naš zbor pjevajući božićne pjesme. U DVD-u Mladost smo nastupali s točkom “Idu patuljci” i tamo nas je posjetio Djed Božićnjak. Došao je s kočijom i konjima, a pratili su ga njegovi vilenjaci. Tim događajem završili smo ova adventska događanja.

 • 2 skupine 6-satnog programa  – od 07:00 do 13:00 sati
 • 2 skupine 6-satnog poslijepodnevnog programa  – od 13:00 do 19:00 sati
 •  

 Gita Matulić – 6 – satni jutarnji program

Maja Karlović – 6-satni jutarnji program / odgovorni odgajatelj

 Ela Kovač – 6 satni popodnevni program

 Ljiljana Radman Podrug – 6-satni popodnevni program

Telefon: 021 224-619
Adresa: Kneza Trpimira 8, 21212 Kaštel Sućurac

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Maginja 43.546283, 16.428557 Dječiji vrtić \"Maginja\"