Neven

DV Neven otvoren je davne 1973. godine u Kaštel Sućurcu, a okružen je velikim dvorištem iz kojeg se pruža divan pogled na more i obližnji Kozjak.

Odgojno obrazovni rad organizira je u tri desetosatna boravka u kojem boravi 68 mališana u dobi od 3 do 7 godina.

Želja nam je da kroz veselu i ugodnu atmosferu u vrtiću djeci budemo podrška u razvoju njegovog samopouzdanja, snalažljivosti, kreativnosti, individualnosti, odgovornosti.

Projekt ove pedagoške godine je “Kazalište”.

Smatramo kako lutka može biti izuzetno motivirajuće sredstvo za obogaćivanje i senzibilizaciju emocionalnog i socijalnog potencijala, a dramsko – scenske igre potiču osobni rast i razvoj djeteta pružajući mogućnost slobodnog izražavanja.

Sve ovo djeci pomaže u sazrijevanju, povećava slobodu samoizražavnja, razvoj mašte, a pruža užitak iznad svega.

  Rujan nam je, kao i uobičajeno, prošao u prilagodbi novoupisane djece na vrtić kao i u sklapanju nekih novih prijateljstava.

  U listopadu smo obilježili “Dane kruha” posjetom staroj mlinici u Žrnovnici gdje smo vidjeli proces mljevenja brašna, a imitativne igre s tijestom nastavile su se u vrtiću.

  U studenom smo na jesenskim radionicama izrađivali lampione, a na prigodnim svečanostima prezentirali naučene sadržaje. S roditeljima smo, jedne sunčane subote, posjetili špilju Vranjaču.

  U prosincu smo iščekivali sv. Nikolu i sv. Lucu, prošli kroz adventski vrt, posjetili Gradsku knjižnicu gdje smo slušali prigodne priče, održali božićne radionice uz prezentaciju naučenih sadržaja, posjetili Advent u Splitu, a na kraju nas je posjetio naš najdraži gost, Djeda Mraz donijevši nam pregršt poklona.

  U siječnju smo proslavili svetkovinu Tri kralja blagovanjem prigodnih kolačića i preskakanjem preko vatrice.

  U veljači smo sudjelovali na sućuračkim maškarama  kao “Mali mušketiri”, a na pokladni utorak održao se vrtićki ples pod maskama uz čašćenje krafnama. Oprostili smo se od zime zimskom priredbom “Pahuljaste igre”.

  U ožujku su djeca na svečanosti za Dan grada Kaštela izvela prigodni igrokaz “Kaštelanske šotokuce”. Održale su se i uskrsne radionice ukrašavanja jaja i izrade buketa uz prezentaciju prigodnog programa. Djeca su pozdravila proljeće izletom u staru Salonu.

 • 3 skupine 10-satnog programa – od 06:00 do 17:00 sati

Sanja Petričević – 10 satni program

Mira Marinović Batić – 10 satni program

Sani Borča – 10 satni program

Vesna Ponjarac – 10 satni program / odgovorni odgojitelj

Lada Sikavica – 10 satni program

Nada Biočić – 10 satni program

Telefon: 021/440-219
Adresa: Obala kralja Tomislava 21, 21212 Kaštel Sućurac

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Neven 43.546538, 16.422568 Dječiji vrtić \"Neven\"