Neven

DV Neven otvoren je davne 1973. godine u Kaštel Sućurcu, a okružen je velikim dvorištem iz kojeg se pruža divan pogled na more i obližnji Kozjak.

Odgojno obrazovni rad organizira je u tri desetosatna boravka u kojem boravi 68 mališana u dobi od 3 do 7 godina.

Želja nam je da kroz veselu i ugodnu atmosferu u vrtiću djeci budemo podrška u razvoju njegovog samopouzdanja, snalažljivosti, kreativnosti, individualnosti, odgovornosti.

Projekt ove pedagoške godine je “Kazalište”.

Smatramo kako lutka može biti izuzetno motivirajuće sredstvo za obogaćivanje i senzibilizaciju emocionalnog i socijalnog potencijala, a dramsko – scenske igre potiču osobni rast i razvoj djeteta pružajući mogućnost slobodnog izražavanja.

Sve ovo djeci pomaže u sazrijevanju, povećava slobodu samoizražavnja, razvoj mašte, a pruža užitak iznad svega.

  Rujan nam je, kao i uobičajeno, prošao u prilagodbi novoupisane djece na vrtić kao i u sklapanju nekih novih prijateljstava.

  U listopadu smo obilježili “Dane kruha” posjetom staroj mlinici u Žrnovnici gdje smo vidjeli proces mljevenja brašna, a imitativne igre s tijestom nastavile su se u vrtiću.

  U studenom smo na jesenskim radionicama izrađivali lampione, a na prigodnim svečanostima prezentirali naučene sadržaje. S roditeljima smo, jedne sunčane subote, posjetili špilju Vranjaču.

  U prosincu smo iščekivali sv. Nikolu i sv. Lucu, prošli kroz adventski vrt, posjetili Gradsku knjižnicu gdje smo slušali prigodne priče, održali božićne radionice uz prezentaciju naučenih sadržaja, posjetili Advent u Splitu, a na kraju nas je posjetio naš najdraži gost, Djeda Mraz donijevši nam pregršt poklona.

  U siječnju smo proslavili svetkovinu Tri kralja blagovanjem prigodnih kolačića i preskakanjem preko vatrice.

  U veljači smo sudjelovali na sućuračkim maškarama  kao “Mali mušketiri”, a na pokladni utorak održao se vrtićki ples pod maskama uz čašćenje krafnama. Oprostili smo se od zime zimskom priredbom “Pahuljaste igre”.

  U ožujku su djeca na svečanosti za Dan grada Kaštela izvela prigodni igrokaz “Kaštelanske šotokuce”. Održale su se i uskrsne radionice ukrašavanja jaja i izrade buketa uz prezentaciju prigodnog programa. Djeca su pozdravila proljeće izletom u staru Salonu.

  U travnju su kolegice iz CAP-tima održale sastanak za roditelje predškolaca na temu “Prezentacija programa sprječavanja nasilja”, a potom su održale radionice za djecu na tu temu.

  U svibnju smo sudjelovali na Vatrogasnoj olimpijadi na kojoj su djeca uživajući pokazala razne vještine i natjecateljski duh. U sklopu manifestacije “Kaštel Mali” gledali smo predstave “Crvenkapica” i “Sedam Snjeguljica i patuljak”.

  U lipnju su se u svim skupinama održale završne svečanosti na kojima se dio djece oprostio od vrtića. Posjetili smo Split te se gradom provozali turističkim vlakićem koji nas je iskrcao na Marjanu gdje smo ostatak dana uživali u igri u debeloj hladovini borova na Dječjem gradu. Toplog lipanjskog jutra djed jedne djevojčice nam je na Sokolani prezentirao zanimanje ronioca- pokazao nam odijelo, masku…..pravi uvod u dugo toplo ljeto.

 • 3 skupine 10-satnog programa – od 06:00 do 17:00 sati

Sanja Petričević – 10 satni program

Mira Marinović Batić – 10 satni program

Sani Borča – 10 satni program

Vesna Ponjarac – 10 satni program / odgovorni odgojitelj

Lada Sikavica – 10 satni program

Nada Biočić – 10 satni program

Telefon: 021/440-219
Adresa: Obala kralja Tomislava 21, 21212 Kaštel Sućurac

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Neven 43.546538, 16.422568 Dječiji vrtić \"Neven\"