Višnjica

Dječji vrtić “Višnjica” nalazi se u Kaštel Starom u naselju Radun. Smješten je u novom, toplom i prozračnom vrtićkom prostoru s prekrasno opremljenim dvorištem s kojeg se pruža pogled na Kaštelanski zaljev.

Naš vrtić poseban je po tome što se nalazi u prirodnom okruženju, pomalo izoliran, ali otvoren za uspostavljanje suradničkih odnosa i koncipiran kao vrtić u kojem vlada topla, obiteljska atmosfera.

Zato je naš vrtić najbolje mjesto za igru i druženje!!!!
Polazište u radu s djecom nam je da djetinjstvo nije samo pripremna faza za budući život, već je životno razdoblje koje ima svoje vrijednosti i svoju kulturu.

GODIŠNJI PROJEKT ZA PED.GOD.2018/19 : ”BORAVAK NA ZRAKU”

SITUACIJSKI POTICAJ: Kreće od interesa djece koja vole boraviti u vanjskom prostoru, odnosno na otvorenom…Prelaskom u novi, vrtićki prostor dobili smo prekrasno dvorište koje nam pruža mogućnost produženog dnevnog boravka i organiziranja mnoštva aktivnosti koje u unutarnjem prostoru ne bi mogli realizirati….
TIJEKOM PROJEKTA:

- učestalo ćemo biti u šetnji
- provodit ćemo tjelesno vježbanje na vrtićkom dvorištu
- organizirat ćemo raznovrsne aktivnosti na dvorištu( radionice, svečanosti, proslave, predstave, likovne aktivnosti, pokretne igre, tradicionalne igre, pričaonice….)
- pozivat ćemo drage ljude iz kulturno- umjetničkih udruga i raznih sportskih udruga da nam prezentiraju svoje vještine i pomognu nam da ih usvojimo (trener nogometa, trener juda, trener plesa, trener gimnastike, klaun- animator, roditelji koji nam žele prezentirati i naučiti nas neku igru iz svog djetinjstva….)
- …i naravno puno ćemo putovati i odlaziti na izlete u neposrednu okolinu…
Boravkom i igrama na zraku nastojat ćemo zadovoljiti jedno od temeljnih dječjih prava-PRAVO NA IGRU I PRAVO NA UČENJE KROZ IGRU!!!!

  • 1 skupina 6-satnog jutarnjeg programa – od 07:30 do 13:00
  • 1 skupina 3-satnog poslijepodnevnog programa / predškola – od 16:00 do 19:00 sati

  Višnja Pruže – 6 satni jutarnji program – odgovorni odgojitelj

  Sanja Bpžinović – 3 satni poslijepodnevni program / predškola

  Telefon: 021 230-256

  Adresa: Vele njive  1, 21216 Kaštel Stari

  učitavam kartu - molimo pričekajte ...

  Dječiji vrtić Višnjica 43.562357, 16.343150 Dječiji vrtić \"Višnjica\"