Višnjica

Dječji vrtić “Višnjica” nalazi se u Kaštel Starom u naselju Radun. Smješten je u novom, toplom i prozračnom vrtićkom prostoru s prekrasno opremljenim dvorištem s kojeg se pruža pogled na Kaštelanski zaljev.

Naš vrtić poseban je po tome što se nalazi u prirodnom okruženju, pomalo izoliran, ali otvoren za uspostavljanje suradničkih odnosa i koncipiran kao vrtić u kojem vlada topla, obiteljska atmosfera.

Zato je naš vrtić najbolje mjesto za igru i druženje!!!!
Polazište u radu s djecom nam je da djetinjstvo nije samo pripremna faza za budući život, već je životno razdoblje koje ima svoje vrijednosti i svoju kulturu.

GODIŠNJI PROJEKT ZA PED.GOD.2018/19 : ”BORAVAK NA ZRAKU”

SITUACIJSKI POTICAJ: Kreće od interesa djece koja vole boraviti u vanjskom prostoru, odnosno na otvorenom…Prelaskom u novi, vrtićki prostor dobili smo prekrasno dvorište koje nam pruža mogućnost produženog dnevnog boravka i organiziranja mnoštva aktivnosti koje u unutarnjem prostoru ne bi mogli realizirati….
TIJEKOM PROJEKTA:

- učestalo ćemo biti u šetnji
- provodit ćemo tjelesno vježbanje na vrtićkom dvorištu
- organizirat ćemo raznovrsne aktivnosti na dvorištu( radionice, svečanosti, proslave, predstave, likovne aktivnosti, pokretne igre, tradicionalne igre, pričaonice….)
- pozivat ćemo drage ljude iz kulturno- umjetničkih udruga i raznih sportskih udruga da nam prezentiraju svoje vještine i pomognu nam da ih usvojimo (trener nogometa, trener juda, trener plesa, trener gimnastike, klaun- animator, roditelji koji nam žele prezentirati i naučiti nas neku igru iz svog djetinjstva….)
- …i naravno puno ćemo putovati i odlaziti na izlete u neposrednu okolinu…
Boravkom i igrama na zraku nastojat ćemo zadovoljiti jedno od temeljnih dječjih prava-PRAVO NA IGRU I PRAVO NA UČENJE KROZ IGRU!!!!

  RUJAN, LISTOPAD, STUDENI I PROSINAC

  * Na početku ped.god. posjetili su nas gradonačelnik grada Kaštela gosp D.Ivanović i ravnateljica d.v. Kaštela, gđa I. Vučica, te su nam povodom otvorenja novog vrtićkog prostora i novouređenog dvorišta uručili prigodnu poklon košaru s djeci omiljenim slatkišima. U kratkom druženju, poželjeli su djeci ugodan boravak u novom vrtiću i sretno odrastanje u igri i veselju.

  * U našu prvu rujansku šetnju do starohrvatske crkvice Sv Jurja poveli smo i svoje vrtićke prijatelje iz poslijepodnevne grupe DV Žižula koji su nam došli u posjet. Vrijeme smo proveli u istraživačkim aktivnostima, promatranju prirode i pokretnim igrama .
  Posjetili smo novootvoreni trgovački centar Tommy u neposrednoj blizini vrtića, a tom prigodom svako je dijete dobilo balon i čokoladu.
  Prve znakove jeseni uočavati smo i u šetnji do vinograda, maslinika i u obližnjim vrtovima i voćnjacima.

  * Naš prvi poludnevni izlet početkom listopada bio je odlazak u svetište Gospe Stomorije, gdje smo razgledavali Biblijski vrt i sakupljali kestenčiće za razne vrtićke aktivnosti.

  * Sudjelovali smo na snimanju milenijske fotografije ispred stare masline u sklopu kiparsko- slikarske kolonije. Lijep dan iskoristili smo i za šetnju do Gabina i igru na plaži.

  * Na vrtićkom dvorištu gledali smo predstavu “Upoznavanje s marionetama”, a djeca su uživala u interakciji s lutkama i u ulozi malih glazbenika.

  * Proslavili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje također na našem prekrasnom dvorištu, te smo uz blagoslov don Mate degustirali razne krušne proizvode.

  * U mjesecu knjige posjetili smo gradsku knjižnicu u K. Starom – dječji odjel. Tom prilikom upoznali smo se s radom knjižničara, poslušali priču” Jabuka” i listali ponuđene slikovnice.Posudili smo slikovnicu” Vjeverice i optimizam” koju ćemo nakon čitanja u vrtiću uredno vratiti.Kratko smo posjetili O.Š.” Prof. F. Lukas”, pogledali novi mural u Vukovarskoj ulici i novu fontanu u Đardinu, te se poigrali na obližnjoj Paićevoj plaži.

  * Projektna aktivnost na vrtićkom dvorištu u sklopu našeg godišnjeg projekta” BORAVAK NA ZRAKU”, održala se u suradnji s trenericom gimnastike gđom B.Omašić. Djeca su uživala u dobro osmišljenim vježbicama s obručima, a posebno ih je razveselilo štafetno natjecanje.

  * Posjetili smo seosko gospodarstvo” Antoničin mlin” u Žrnovnici, gdje su se djeca imala priliku upoznati sa zanimanjima mlinar i pekar. Poslušali smo prekrasnu eko priču u”Crnoj sobi”, izrađivali svoje kruščiće i igrali se u prirodi oko mlina.

  * Jedna sasvim obična šetnja, jednog jesenskog jutra odvela nas je u pravu pustolovinu…pronašli smo gljive i izrađivali kućicu od odrezanih grana masline.

  * Jesensku svečanost obilježili smo prigodnim igrama u četiri grupe (šljivice, kruškice, listići i jabučice), a nakon toga uslijedila je slatka zakuska i veseli jesenski ples.

  * Projektni dan “BORAVAK NA ZRAKU”, ovaj put smo realizirali kroz šetnju do K. Lukšića gdje smo posjetili park “Adventska ledena bajka”, a posjetili smo i DV Trešnjica gdje su nas vrlo lijepo primili i ugostili naši mali vrtićki prijatelji i njihova teta Gorenka.

  * Na blagdanskoj radionici naši su roditelji vrijedno šili i ukrašavali čizmice od filca, koje je Sv. Nikola napunio slatkišima.

  * Večer matematike proveli smo u veselom druženju i osmišljenim igrama: Matematički bingo, Matematičko čudovište, Patuljčiću ne ljuti se,Vesela bundevica…

  * Projektnu radionicu “Ritam srca” osmislila je naša draga teta Mojca. Nakon priče o nastanku zvuka, uslijedila je ritmička igra s raznim vrstama udaraljki, zvečki i bubnjeva. Djeca su uživala u ritmu i glazbi koju su sami proizvodili. Čarobno !!!

  * U “Božićnom gradu” nastupili smo s kratkim igrokazom “Dvije pahuljice” i pjesmom ” 12 mjeseci”.

  * Nakon prigodne blagdanske predstave, susreta s najdražim djedicom i podjelom poklona, na našem božićnom disco partyu zabavljali smo se igrama s balonima, veselim plesom i snimili smo zajedničku, božićnu čestitku za naše, drage roditelje!

 • 1 skupina 6-satnog jutarnjeg programa – od 07:30 do 13:00
 • 1 skupina 3-satnog poslijepodnevnog programa / predškola – od 16:00 do 19:00 sati

Višnja Pruže – 6 satni jutarnji program – odgovorni odgojitelj

Sanja Božanić – 3 satni poslijepodnevni program / predškola

Telefon: 021 230-256

Adresa: Vele njive  1, 21216 Kaštel Stari

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Višnjica 43.562357, 16.343150 Dječiji vrtić \"Višnjica\"