Višnjica

Dobro došli u dječji vrtić Višnjica!

-   Dječji vrtić Višnjica jedan je mali poseban vrtić koji odiše pravom obiteljskom atmosferom. Naš vrtić je naša mala kućica igre, pjesme, plesa, druženja i učenja.

-   Svako jutro u 7 i 30 dječji vrtić Višnjica otvara svoja vrata i spremno dočekuje svoje male prijatelje koji u vrtić stižu najkasnije do 9 sati.

-   Kad smo se svi sakupili sjedamo zajedno u naš veseli jutarnji krug, poželimo si dobro jutro i zabava može početi.

-   Do 10:00 vrijeme provodimo u planiranim aktivnostima, a od 10 – 10:30 je doručak.

-   Poslije zajedničkog obroka krećemo u veselu igru, kreativno stvaranje i izražavanje, pa i zajedničko pospremanje sobe i igračaka.

-   U 12 sati slijedi „voćna košarica“ a onda u nove avanture, jer rado smo u prirodi i na svježem zraku.

-   U igri nam tako jutro prođe za tren i onda u 13 00 „Višnjica“ polako zatvara svoja vrata…do sutra…u isto vrijeme…

 

Naš jutarnji pozdrav (gestovna igra za sve Vas)

Dobro jutro svakom malom biću,

Dobro jutro mirisnom cvjetiću.

Dobro jutro suncu što nas grije,

Dobro jutro licu što se smije.

Dobro jutro cijeli svijete,

Pozdravlja te sretno dijete.

Kad je jutro dobro,

Dobar je i dan

Nek vam svima bude,

Srcu ugodan.

Napisala: teta Višnja

 

GODIŠNJI PROJEKT 2017/18:  ­„ ZANIMANJA“

POTICAJ: U svakodnevnim igrama djeca oponašaju odrasle. Dječaci najčešće žele biti policajci, nogometaši i vatrogasci, a djevojčice frizerke, šminkerice i pjevačice. Budući da se svakodnevno susrećemo sa raznoraznim zanimanjima odlučili smo ove godine malo bolje upoznati njihovu raznolikost i zanimljivost.

CILJ projekta je upoznati glavna obilježja pojedinih zanimanja

ZADACI projekta su razvijati djetetovu svijest o važnosti određenog zanimanja, razvijati sposobnost uočavanja odnosa i veza među ljudima, poticati radoznalost prema određenim zanimanjima, učiti djecu o poštivanju različitosti…

PLAN PROJEKTA: ugostiti drage ljude i naravno naše roditelje koji su spremni odvojiti malo slobodnog vremena za predstavljanje svog zanimanja i iskustva

-  Posjetiti radna mjesta u neposrednom zavičaju ( npr. mlin, škola, muzej, pošta, knjižnica, ambulanta, vatrogasna postaja, marina…)

Nadam se da će nam ovaj projekt donijeti puno novih spoznaja i iskustava, te da će djeca uvidjeti kako su sva zanimanja jednako vrijedna ako se pošteno i s ljubavlju rade.

 

   

  U rujnu vrijeme provodimo u međusobnom upoznavanju, usvajanju pravila naše grupe i veseloj igri

  - Zajedno s našim prijateljima iz d.v.” Murtilica” pogledali smo prvu ovogodišnju predstavu” Umišljeni miš”

  - Na roditeljskom sastanku upoznali smo roditelje s organizacijom rada u dj.vrtiću i s godišnjim projektom

  - Krajem rujna krenuli smo u našu prvu jesensku šetnju do crkvice Sv. Jurja gdje smo vrijeme proveli u organiziranim pokretnim igrama.

  - Krenuli smo u projektnu pustolovinu tragom don Frane Bulića i posjetili Antičku Salonu( Manastirine i muzejski prostor Tosculum). Nakon toga igru i druženje nastavili smo na Gospinom otoku uz rijeku Jadro gdje smo promatrali i hranili patkice.

  - U posjet su nam stigli vrtićki prijatelji iz “Žižule” sa svojom tetom Ivanom. Nakon zajedničke igre i upoznavanja , kao pravi domaćini odveli smo ih do naše starohrvatske crkvice Sv. Jurja gdje su oni bili po prvi puta, te su ostavili svoje tragove u zemlji u svrhu svog projekta

  - Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje obilježili smo izradom slanog tijesta i oblikovanjem jesenskog voća i lišća

  - Sudjelovali smo u humanitarno- tradicionalnoj akciji ” Djeca Kaštela za djecu Kistanja”

  - Posjetili smo ” Sajam mogućnosti” ispred gradske dvorane u K. Starom gdje smo se imali mogućnost upoznati s radom raznih kulturno- umjetničkih, sportskih i drugih udruga. Također smo se upoznali s prezentacijom rada policije, gradskog Crvenog križa, HGSS-a i vatrogasne zajednice.

  - U mjesecu knjige posjetili smo gradsku knjižnicu u K.Starom- dječji odjel gdje smo kao redoviti gosti i članovi posudili zanimljivu dječju slikovnicu.

  -Prošetali smo se do obližnje plaže i do djeci omiljenog parkića u Đardinu

  Jesensku svečanost obilježili smo prigodnim igrama u grupama ” Listići”, “Šljivice”, “Jabučice” i ” Kruškice”, a uz veseli ples uslijedila je i slatka jesenska zakuska

  - Na Sv. Nikolu posjetili smo seosko imanje ” Škopljanci” gdje smo razgledavali seoski ambijent i muzej starih predmeta, slušali svirku dipli i gusli, promatrali i hranili domaće životinje, igrali se u šumi hrasta medunca i tražili slatkiše koje nam je ostavio Sv. Nikola.

  -Posjetili smo d.v.” Lećevica” gdje nas je dočekala topla i prijateljska atmosfera, te slatka zakuska dobrodošlice

  - U goste nam je došla autorica slikovnice za djecu Nataša Jukić koja je djeci pročitala svoju priču ” Kako je krijesnica spasila svijet”, ali i izradila s njima zajedničku slikovnicu koju su djeca ilustrirala pod nazivom ” Mi smo krijesnice”

  -Na ” Večeri matematike” u vrtiću se okupilo veselo društvance. Pripremljene igre izmamile su osmjehe na lica ne samo djeci, već i njihovim roditeljima.

  -Nakon prigodne blagdanske predstave” Stonoga Goga” družili smo se s djeci omiljenim djedicom, koji nam je jer smo dobri bili donio prekrasne poklone.

  - Božićna radionica na kojoj smo izrađivali ” snježne kugle” razveselila je i djecu i roditelje, a na našoj Božićnoj prodajnoj izložbi svatko je mogao pronaći nešto za sebe i svoje najmilije.

  - Posjetili smo crkvu Gospe od mučenika gdje smo razgledavali prekrasne božićne jaslice

  - Na blagdanskom disco partyu uživali smo u igrama u paru s balonima, veselom plesu i na kraju svega dan učinili posebnim.

 • 1 skupina 6-satnog programa – od 07:30 do 13:00

Višnja Pruže – 6 satni program – odgovorni odgojitelj

Telefon: 021 230-356

Adresa: Ante Kužića 10, 21216 Kaštel Stari

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Višnjica 43.565215, 16.345845 Dječiji vrtić \"Višnjica\"