Murtilica

Dječji vrtić „MURTILICA“ je smješten u K. Novom (Rudine), u blizini crkve i centra za rehabilitaciju „Mir“.
Smješten je u prirodnom okruženju bez prometa i buke, s prekrasnim pogledom na Kaštelanski zaljev i sve ljepote koje on oku pruža.

Upravo smještaj vrtića i izgled unutrašnjeg prostora djeci pružaju osjećaj boravka u obiteljskom okruženju a ne instituciji, što značajno pomaže u njihovom procesu adaptacije na isti.

Unutrašnjost vrtića je prostrana, prozračna, osunčana, ukrašena dječjim motivima, slikama, toplim bojama koji malom dječjem svijetu daju posebnu čar i toplinu.

Odgojno obrazovni rad u ped. god.2017./2018.g. se odvija u dva šestosatna boravka jutarnji i popodnevni (u kojima borave djeca u dobi od 3 do 7 godina), kojeg provode dva odgojitelja.

TEMA PROJEKTA ZA PEDAGOŠKU GODINU 2017./2018.g.

“SVAKI DAN JE SPREMNA PRIČA JEDNA”

Cilj projekta je da kod djece razvijamo naviku slušanja priče, ljubav prema priči i istraživanju njenog sadržaj. Potaknuti razvoj govora, pravilan izgovor riječi i bogaćenje dječjeg rječnika.
Istraživanje i obrada edukativnih knjiga (“BONTON”, ENCIKLOPEDIJE…),usvajanje pravila i znanja koje nas ona uče…

  Početkom desetog mjeseca obilježili smo „DANE KRUHA“ , upoznavajući se sa postupkom izrade i sastojcima potrebnim za izradu tijesta za kruh, kolača …te ukusnom degustacijom svojih produkata;modeliranjem različitih oblika od tijesta …

  Kroz jedanaesti mjesec smo realizirali „ JESENSKU RADIONICU“,za djecu i roditelje (gdje su djeca svojim roditeljima prezentirala do tada obrađene i usvojene sadržaje),te  uz pomoć svojih roditelja izrađivala „kišne oblačiće od filca“ i “ jesensku sliku “izrađenu od kartonskih tuljaka i tempere  jesenskih boja. Djeca su pokazala uzbuđenje i radost zbog boravka roditelja u vrtiću i zajedničkog rada.

  Za Svetog Nikolu smo organizirali „radionicu za djecu i roditelje“ gdje smo izrađivali čizmice od starih plastičnih boca i stare tkanine, te čizmice od filca

  koje nam je Sv. Nikola napunio slatkišima i time razveselio naše mališane,koji su svoje čizmice ponosno odnijeli kući.

  Dvanaesti mjesec smo obilježili „BOŽIĆNOM RADIONICOM“ gdje su se roditelji i djeca družili dok su izrađivali „anđelčiće „od ukrasnog papira i „vilenjake“ od šišaka,filca i čupave žice u boji,te smo obradili prekrasnu božićnu priču “PRIČA O MALOM KRISTU“ koja je svojom porukom dotakla u srce svakog roditelja i dijete te nas uvela u pravo značenje Božića(pomaganje potrebitima) . U  vrtiću nas je posjetio Djed Božićnjak koji je djecu darivao prigodnim božićnim poklonima. Cijeli mjesec smo obrađivali sadržaje prigodne tematike, te smo izradili mnogobrojne božićne ukrase kojim su djeca ukrasila svoje domove.

   

 • 1 skupina 6-satnog  programa – od 07:30 do 13:00 sati
 • 1 skupina 6-satnog poslijepodnevnog programa  – od 13:30 do 19:00 sati

Blanka Orošnjak – 6 satni jutarnji program

Ana Pera / Nataša Miloš  – 6 satni poslijepodnevni program

Telefon: 021 238-550
Adresa: Rudine BB, 21216 Kaštel Novi

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Murtilica 43.571375, 16.305335 Dječiji vrtić \"Murtilica\"
Empty section. Edit page to add content here.