Murtilica

Dječji vrtić „MURTILICA“ je smješten u K. Novom (Rudine), u blizini crkve i centra za rehabilitaciju „Mir“.
Smješten je u prirodnom okruženju bez prometa i buke, s prekrasnim pogledom na Kaštelanski zaljev i sve ljepote koje on oku pruža.

Upravo smještaj vrtića i izgled unutrašnjeg prostora djeci pružaju osjećaj boravka u obiteljskom okruženju a ne instituciji, što značajno pomaže u njihovom procesu adaptacije na isti.

Unutrašnjost vrtića je prostrana, prozračna, osunčana, ukrašena dječjim motivima, slikama, toplim bojama koji malom dječjem svijetu daju posebnu čar i toplinu.

Odgojno obrazovni rad u ped. god.2018./2019.g. se odvija u dva šestosatna boravka jutarnji i popodnevni (u kojima borave djeca u dobi od 3 do 7 godina), kojeg provode dva odgojitelja.

Tema našeg ovogodišnjeg projekta je “UMJETNOST I JA”

  Pedagošku godinu smo započeli s punim grupama djece, fazu adaptacije smo strpljivo i uspješno prebrodili, te smo započeli vrijeme bogato sadržajima zanimljivostima i radom .
  Početkom desetog mjeseca smo obilježili „DANE KRUHA“, obradom različitih sadržaja na istoimenu temu,izradom i oblikovanjem tijesta ,što je djeci bilo izuzetno zanimljivo.
  Sudjelovali smo na „DANIMA KRUHA“održanim u K. Kambelovcu 21.10./’18.g.
  Realizirali smo posjet KIPARSKO-SLIKARSKOJ KOLONIJI u K.Štafiliću (povodom teme ovogodišnjeg projekta „UMJETNOST I JA), gdje smo vidjeli i promatrali 1500 g. staro stablo masline, pogledali izložbu fotografija, izrađena dijela od grana masline te njihovu izradu.
  22.10./’18.g U GKL-u Splitu smo pogledali predstavu „RUŽNO PAČE“.
  5.11./’18.g Ugostili smo kazalište“ Bumerang“u prostorijama vrtića i pogledali predstavu „KAKO JE MIŠ DOBIO KUĆICU“.
  Kroz jedanaesti mjesec smo posjetili MUZEJ IVANA MEŠTROVIĆA u Splitu, također kao temu projekta .Razgledali smo umjetnička dijela i kuću Ivana Meštrovića te naučili puno toga o njemu i njegovom životu .Na kraju posjeta smo kao pravi umjetnici crtali ugljenim štapićima, promatrajući dijela smještena u parku muzeja.
  Krajem mjeseca smo realizirali „JESENSKO -GLAZBENU RADIONICU“, za djecu i roditelje koju smo započeli prezentacijom usvojenih sadržaja (recitacije,pjesme), sa čim su roditelji bili oduševljeni i prezadovoljni izvedbom svojih mališana; nastavili smo s GLAZBENOM AKTIVNOŠĆU slušanja glazbe, za koju smo odabrali Vivaldijevu „Jesen“. Djeca i roditelji su aktivno sudjelovali, te prema njihovim riječima ovo je bilo nešto neobično i vrlo zanimljivo. Kroz aktivnost smo utvrdili znanje o godišnjim dobima,izrazili svoj doživljaj odslušane glazbe, te pratili ritam glazbe instrumentima.
  Radionicu smo nastavili IZRADOM ČIZMICA za dolazak Sv. Nikole, gdje su roditelji i djeca pokazali svoju kreativnost i umijeće.
  Za dan Sv. Nikole u vrtiću smo imali „GLAZBENU PREDSTAVU MARIONETE“, koja također svojom tematikom prati temu našeg ovogodišnjeg projekta. Na kraju predstave posjetio nas je i Sv. Nikola, koji je iznenadio i razveselio djecu, te ih darivao čizmicama punim slatkiša.
  Sredinom mjeseca realizirali smo „BOŽIĆNU RADIONICU“za djecu i roditelje,gdje su djeca i roditelji pokazali kreativnost u izrađivanju neobičnih, ukrasnih BOŽIĆNIH JELKICA.
  Božićna predstava se održala 21.12./’18.g. u prostorijama našeg vrtića,
  „NAJLJEPŠE GODIŠNJE DOBA“, Duško Mucalo,te nas je posjetio i „DJED BOŽIĆNJAK“, darivajući nas lijepim poklonima i fotografirajući se s nama.
 • 1 skupina 6-satnog  programa – od 07:30 do 13:00 sati
 • 1 skupina 6-satnog poslijepodnevnog programa  – od 13:30 do 19:00 sati

Blanka Orošnjak – 6 satni jutarnji program

Ana Pera / Nataša Miloš  – 6 satni poslijepodnevni program

Telefon: 021 238-550
Adresa: Rudine BB, 21216 Kaštel Novi

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Murtilica 43.571375, 16.305335 Dječiji vrtić \"Murtilica\"
Empty section. Edit page to add content here.