Smokvica

DV Smokvica nalazi se u Kaštel Kambelovcu u neposrednoj blizini mora. Imamo dvije odgojne skupine koje ove godine pohađa 24 djece u dobi od 2 godine do polaska u školu.

U vrtiću se provode 2 redovita programa: – jaslički program i 10 satni program bez spavanja, a odgojno-obrazovni rad provode 4 odgojiteljice.

Dio djece uključen je u program učenja engleskog jezika škole za strane jezike Eklata koji se održava dva puta tjedno u našem vrtiću.

Plan i program za  pedagošku godinu 2017./2018. uvrstile smo projekt “Od godine do minute“. Poticaj za ovaj projekt bio nam je dječji interes za kalendar u koji smo prošle godine bilježile sve rođendane i događanja u našem vrtiću. S obzirom da se interes nastavio i u ovoj pedagoškoj godini odlučile smo obogatiti dječje spoznaje o vremenu i vremenskim odnosima.

  LISTOPAD-STUDENI-PROSINAC

  Sudjelovali smo:

  - na Danima kruha
  - u humanitarnoj akciji za pomoć djeci u Kistanjama
  - u humanitarnoj akciji ”Čep za osobe s invaliditetom”

  Obilježili smo:

  - Dane kruha
  - Dan sv. Martina
  - blagdane sv. Nikole i sv. Lucije

  Organizirali smo božićne radionice za roditelje (jaslička i mješovita grupa) na kojima smo izrađivali božićne dekoracije.

  S predstavom ”Stonoga Goga” došao nam je u vrtić Djeda Mraz i razveselio nas prigodnim poklonima.

  Dvoje roditelja iz jaslica sudjelovalo je u radionicama ”Rastimo zajedno” u okviru UNICEF-ove akcije ”Prve 3 su najvažnije” u organizaciji DV Kaštela.

  Kroz cijelo tromjesječje provodili smo sadržaje iz našeg projekta. Proučavali smo vremenske odnose, izrađivali različite vrste kalendara,unosili važne datume u naš mjesečni kalendar, utvrdili nazive godišnjih doba, dana u tjednu i mjeseci u godini.

  SIJEČANJ – VELJAČA – OŽUJAK

  Sudjelovali smo :

  - na 37. Dječjem karnevalu u Kaštel Starom
  - na likovnom natječaju DUZS (likovni rad našeg djeteta ide na državno natjecanje)
  - u humanitarnoj akciji udruge „Sv. Jerolim”

  Obilježili smo:

  - Valentinovo
  - Dan grada
  - Dan očeva
  U siječnju je šestero djece iz mješovite skupine bilo na zimovanju na Sljemenu.

  Vrijeme karnevala obilježili smo predstavom „Čarobna riječ” i dolaskom klaunice „Pipi Duga Čarapa” u naš vrtić, a na pokladni utorak
  organizirali smo Mali maskenbal i paljenje krnje (virus).

  U ožujku je zdravstvena voditeljica održala roditeljski sastanak i radionicu za djecu na temu „Oralno zdravlje” u mješovitoj skupini te roditeljski sastanak „Zbrinjavanje infekcije u dječjem vrtiću” u jaslicama.
  Održali smo uskrsne radionice za roditelje na kojima smo izrađivali uskrsne košarice i aranžmane.

  I u ovom tromjesečju nastavili smo s provođenjem sadržaja iz našeg projekta. Razvijali smo osjećaje za pojam minute, sekunde i sata, upoznali smo različite vrste satova, izradili pravi sat, crtali satove te se počeli samostalno snalaziti na satu.

  TRAVANJ – SVIBANJ – LIPANJ

  Sudjelovali smo:

  - na likovnom natječaju Hrvatskog školskog muzeja (na natječaj je pristiglo 2700 radova iz različitih odgojno-obrazovnih institucija, za izložbu je izabrano 150 likovnih radova, a među odabranim radovima je bio i rad Luke Radića)
  - na likovnom natječaju DUZS-e( Luka Radić je na županijskoj razini dobio priznanje za 2. mjesto u kategoriji radovi djece starije predškolske
  dobi)
  -na 9. maloj vatrogasnoj olimpijadi ( osvojili smo 11. mjesto)

  Obilježili smo:

  - Dan planeta Zemlje
  - Majčin dan
  - Dan obitelji

  Mjesec zdravlja (26.3.-26.4.) obilježili smo različitim aktivnostima u vrtiću (likovnim, dramskim, sportskim, ekološkim…)

  U travnju je pedagoginja održala roditeljski sastanak na temu “Priprema za školu”, a CAP voditeljice roditeljski sastanak i 2 radionice za djecu na temu CAP-program prevencije zlostavljanja djece.

  U lipnju smo organizirali jednodnevni izlet Makarska-Radmanove mlinice. Posjetili smo Malakološki muzej u Makarskoj i uživali u slobodnoj igri na Radmanovim mlinicama.

  Završnom svečanošću oprostili smo se od naših predškolaca a dio programa bio je tematski povezan s našim projektom

 • 1 skupina 10-satnog jasličnog programa – od 06:00 do 16:00 sati
 • 1 skupina 10-satnog vrtićkog programa – od 06:00 do 16:00 sati

Anita B. Madžor – jaslice

Mirna Puljak – jaslice

Mirela Vrgoč – 10 satni program

Sandra Celić – 10 satni program / odgovorni odgojitelj

Telefon: 021 220-622
Adresa: Don Frane Bege 6, 21214 Kaštel Kambelovac

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Smokvica 43.546863, 16.433820 Dječiji vrtić \"Smokvica\"