Tratinčica

Odgojno obrazovni rad u D.V. „TRATINČICA“ organiziran je kao 10 – satni program kroz tri skupine djece u dobi od dvije do sedam godina:
SMOKVICE     (2 – 3 god.)
SRDELICE     (3 – 5 god.)
PALMICE    (5 – 7 god.)

Osnovna uloga i cilj predškolskog odgoja jest da pridonosi cjelovitom razvoju osobnosti djeteta i kvaliteti njegova života.

Naš je put da kroz druženje i igru potičemo djecu da razvijaju osjećaj osobne vrijednosti, samopouzdanja, emocionalnu stabilnost, radoznalost i empatiju.

Neka djeca uključena su u dodatni program učenja engleskog jezika i Malu školu koji se održavaju u našim prostorima.

EKO-PROJEKT“

S obzirom da naša budućnost i budućnost naše djece ovisi o ekološkoj osviještenosti koja se razvija od najranije dobi, u vrtiću već nekoliko godina radimo eko-projekt s kojim želimo postići da djeca shvate zemlju kao svoju kuću o kojoj se trebaju brinuti da ostane lijepa i čista, a vrtić da bude mjesto ekološkog življenja i ponašanja. 

  RUJAN:
  Ponovno smo zajedno i veselimo se druženju kroz još jednu pedagošku godinu. Rujan je za novoupisanu djecu jaslične skupine protekao većim djelom u prilagodbi. S obzirom da nastojimo postati EKO VRTIĆ posebno smo obilježili Dan zaštite ozona (17.rujna).

  LISTOPAD:
  Aktivnosti koje su obilježile ovaj mjesec su sve one aktivnosti koje su vezane uz jesen i sve ono što jesen kao godišnje doba donosi. Prikupljanje jesenskih plodova smo iskoristili da djeci ukažemo na važnost i značenje zdrave prehrane te utvrdili koje su vrste voća i povrća koje u jesen dospijevaju u našem podneblju. Kao i svake jeseni i ovaj put smo obilježili Dan jabuka (20.listopada) pečenjem kolača od jabuka kojeg su pripremala djeca. Poseban naglasak smo stavili na obilježavanje „Svjetskog dana nenasilja“-2.listopada, te s djecom razgovarali o pravima djeteta.

  STUDENI:
  Još uvijek topli studeni iskoristili smo za daljnje istraživanje jeseni, promatrajući i prateći promjene u neposrednoj okolini.
  Kroz životno-praktične aktivnosti poticali smo samostalnost (posebno u jaslicama)
  Jako puno vremena provodili smo na dvorištu, te razvijali spretnost, snagu, preciznost osmišljavajući razne poligone.

  PROSINAC:
  Prosinac je protekao u pripremama i aktivnostima vezanim za Božić. Izradili smo advenski vijenac na kojem smo redovito palili svijeće. Izrađivali ukrase i likovne radove kojima smo ukrašavali vrtić i sobe u božićnom raspoloženju.

  Pred sami Božić u vrtiću su gostovali glumci „Kazališta lutaka- Split“ s predstavom „Gusjenica Goga“, te su nam doveli Djeda Božićnjaka koji je obradovao djecu poklonima.

 • 1 skupina 10-satnog jasličnog programa – od 06:30 do 17:00 sati
 • 2 skupina 10-satnog vrtićkog programa – od 06:30 do 17:00 sati
 • 1 skupine 3-satnog poslijepodnevnog programa / predškola – od 16:30 do 19:30 sati

Jadranka Majić – jaslice

Dragica Barun – jaslice

Domina Veljača – 10 satni program

Tihana Laštre – 10 satni program

Marija Lemo – 10 satni program / odgovorni odgojitelj

Snježana Ivica – 10 satni program

  Josipa Stojan – 3 satni poslijepodnevni program / predškola

Telefon: 021 220-026
Adresa: Franje Tuđmana BB, 21214 Kaštel Kambelovac

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Tratinčica 43.551051, 16.380318 Dječiji vrtić \"Tratinčica\"