Tratinčica

Odgojno obrazovni rad u D.V. „TRATINČICA“ organiziran je kao 10 – satni program kroz tri skupine djece u dobi od dvije do sedam godina:
SMOKVICE     (2 – 3 god.)
SRDELICE     (3 – 5 god.)
PALMICE    (5 – 7 god.)

Osnovna uloga i cilj predškolskog odgoja jest da pridonosi cjelovitom razvoju osobnosti djeteta i kvaliteti njegova života.

Naš je put da kroz druženje i igru potičemo djecu da razvijaju osjećaj osobne vrijednosti, samopouzdanja, emocionalnu stabilnost, radoznalost i empatiju.

Neka djeca uključena su u dodatni program učenja engleskog jezika i Malu školu koji se održavaju u našim prostorima.

EKO-PROJEKT“

S obzirom da naša budućnost i budućnost naše djece ovisi o ekološkoj osviještenosti koja se razvija od najranije dobi, u vrtiću već nekoliko godina radimo eko-projekt s kojim želimo postići da djeca shvate zemlju kao svoju kuću o kojoj se trebaju brinuti da ostane lijepa i čista, a vrtić da bude mjesto ekološkog življenja i ponašanja. 

  RUJAN:
  Ponovno smo zajedno i veselimo se druženju kroz još jednu pedagošku godinu. Rujan je za novoupisanu djecu jaslične skupine protekao većim djelom u prilagodbi. S obzirom da nastojimo postati EKO VRTIĆ posebno smo obilježili Dan zaštite ozona (17.rujna).

  LISTOPAD:
  Aktivnosti koje su obilježile ovaj mjesec su sve one aktivnosti koje su vezane uz jesen i sve ono što jesen kao godišnje doba donosi. Prikupljanje jesenskih plodova smo iskoristili da djeci ukažemo na važnost i značenje zdrave prehrane te utvrdili koje su vrste voća i povrća koje u jesen dospijevaju u našem podneblju. Kao i svake jeseni i ovaj put smo obilježili Dan jabuka (20.listopada) pečenjem kolača od jabuka kojeg su pripremala djeca. Poseban naglasak smo stavili na obilježavanje „Svjetskog dana nenasilja“-2.listopada, te s djecom razgovarali o pravima djeteta.

  STUDENI:
  Još uvijek topli studeni iskoristili smo za daljnje istraživanje jeseni, promatrajući i prateći promjene u neposrednoj okolini.
  Kroz životno-praktične aktivnosti poticali smo samostalnost (posebno u jaslicama)
  Jako puno vremena provodili smo na dvorištu, te razvijali spretnost, snagu, preciznost osmišljavajući razne poligone.

  PROSINAC:
  Prosinac je protekao u pripremama i aktivnostima vezanim za Božić. Izradili smo advenski vijenac na kojem smo redovito palili svijeće. Izrađivali ukrase i likovne radove kojima smo ukrašavali vrtić i sobe u božićnom raspoloženju.

  Pred sami Božić u vrtiću su gostovali glumci „Kazališta lutaka- Split“ s predstavom „Gusjenica Goga“, te su nam doveli Djeda Božićnjaka koji je obradovao djecu poklonima.

  SIJEČANJ 2018.
  Siječanj u d.v. Tratinčica je započeo radno i poprilično živo. Sa završetkom blagdanskih i prazničkih dana, polako je rastao broj djece. Događanja kroz mjesec bila su vezana uglavnom tematikom ptica stanarica i vremenskim prilikama vezanim uz ovaj mjesec.
  Od 23.-28.01. sedam djece iz veliške skupine provela su 6 dana na Sljemenu i istinski uživala idiličnom snježnom okruženju.

  VELJAČA 2018.
  Prvu polovicu veljače obilježilo je razdoblje poklada i maškaranja u vrtiću. Djeca su kroz to vrijeme svakodnevno mijenjali i donosili kostime te izrađivali razne maske i druge kreativne radove. Na pokladni utorak organiziran je vrtićki maskenbal na kojem smo za sve loše osudili i zapalili „Krnju“.
  Kraj veljače priuštio nam je malo pravih zimskih radosti u obliku snijega, što je izmamilo osmjehe djeci. Iskoristili smo priliku i veći dio vremena odvojili smo za boravak na snijegom pokrivenom dvorištu.

  OŽUJAK 2018.
  Početak ožujka obilježile su aktivnosti vezane uz temu grada Kaštela.Šetnjama kroz mjesto i neposrednim doživljajem poticali smo interes djece za upoznavanjem povijesti svog grada.

  TRAVANJ:
  Travanj u D.V.Tratinčici su obilježile aktivnosti povodom mjeseca zdravlja.
  Veliki dio vremena smo provodili na vrtićkom dvorištu gdje su djeca srednje i starije skupine rado sudjelovala u radno-praktičnim aktivnostima uređenja dvorišta.Lijepo vrijeme koristili smo za šetnje kroz mjesto i pripreme za nadolazeću „Vatrogasnu olimpijadu“.
  24.04.2018. veliši su posjetili dvorac Vitturi i sudjelovali u prigodnoj radionici.

  SVIBANJ:

  U sklopu EKO projekta djeca starije i mlađe skupine su 07.05. posjetili izvor rijeke Rude, Muzej Alkara- Sinj i ranč Mustang, gdje su imali priliku jahati na konjima.
  04.05.2018.dva tima D.V. Tratinčica su sudjelovali u „Maloj vatrogasnoj olimpijadi“
  29.05.2018. predškolci su posjetili O.Š.Kneza Trpimira.

  LIPANJ:
  Mlađa skupina djece sa svojim odgajateljicama su posjetili Vatrogasni dom u Kaštel Starom. Imali su priliku upoznati i koristiti vatrogasnu opremu. U vrtić su se vratili puni pozitivnih dojmova te su danima prepričavali posjet ostaloj djeci i organizirali igre „vatrogasaca“.
  12.06.2018. uz prigodni program ovogodišnji predškolci su se emotivno oprostili od vrtića i svojih odgajateljica.

 • 1 skupina 10-satnog jasličnog programa – od 06:30 do 17:00 sati
 • 2 skupina 10-satnog vrtićkog programa – od 06:30 do 17:00 sati
 • 1 skupine 3-satnog poslijepodnevnog programa / predškola – od 16:30 do 19:30 sati

Jadranka Majić – jaslice

Dragica Barun – jaslice

Domina Veljača – 10 satni program

Tihana Laštre – 10 satni program

Marija Lemo – 10 satni program / odgovorni odgojitelj

Snježana Ivica – 10 satni program

  Josipa Stojan – 3 satni poslijepodnevni program / predškola

Telefon: 021 220-026
Adresa: Franje Tuđmana BB, 21214 Kaštel Kambelovac

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Tratinčica 43.551051, 16.380318 Dječiji vrtić \"Tratinčica\"