Žižula

Dječji vrtić „Žižula“ nalazi se u Kaštel Starom. Odgojno – obrazovni rad u tri odgojne skupine, sa 60 djece, provode četiri odgojiteljice.
Osim redovitih poludnevnih i jednog cjelodnevnog programa, ponuđen je i kraći program stranog jezika, kojeg realiziraju kolegice iz Škole stranih jezika „Eklata“.

U skladu sa suvremenim pogledom na dijete i djetinjstvo , sve aktivnosti usmjerene su na cjeloviti rast i razvoj djeteta .Ovisno o svojim interesima i potrebama , na sebi svojstven način, svako dijete razvija svoje sposobnosti i usvaja znanja,razvijajući tako određene kompetencije.

Komunikacija na materinskom jeziku, jedna je od bitnih kompetencija kojom djeca uspostavljaju komunikaciju sa svojom okolinom. Osim društvene, djecu treba upoznati s prirodnom, ali i s kulturnom okolinom odnosno baštinom. Temeljem toga, prošle godine smo započeli aktivnosti kojim planiramo naš vrtić oplemeniti kao vrtić s prepoznatljivim identitetom.
„MOJ VRTIĆ , MOJ DOM“ naziv je ovogodišnjeg projekta, kojim našu viziju vrtića planiramo ostvariti u suradnji s roditeljima. Naše ideje predstavili smo im na roditeljskim sastancima , dogovorili hodogram događanja i krenuli u realizaciju planiranog.

  DOGAĐANJA KROZ LISTOPAD –STUDENI PROSINAC
  • Gledali smo odličnu lutkarsku predstavu kazališta „Licem u lice“, dobro nam znanu „JEŽEVU KUĆICU“
  • Sudjelovali smo na snimanju milenijske fotografije Šime Strikomana, koju je posvetio našoj tisućljetnoj STAROJ MASLINI
  • U vrtiću su nam „svirale“ lutke-rokeri, koje su rukama i glasom „oživjeli“ članovi Udruge invalida domovinskog rata
  • Putovali smo u Split, u Gradsko kazalište lutaka i gledali „Ružno pače“. Nekima je ovo bio istinski doživljaj jer su po prvi put bili u kazalištu.
  • U sklopu našeg ovogodišnjeg projekta, roditelji su nam dolazili u vrtić i organizirali zanimljive aktivnost i: pečenje kolača, usisavanje i čišćenje modernim aparatima, stvaranje kiše i vulkanske lave, sviranje na bubnjevima, vozanje na „karoci“,…
  • Jedan tata, koji je član Vatrogasnog društva iz K. Starog, pozvao nas je u posjet vatrogasnom domu. Osim razgledavanja vatrogasne opreme, organizirao je zanimljive natjecateljske igre u kojima smo se igrali „kao pravi vatrogasci“.
  • Gledali smo još jednu lutkarsku predstavu, „Kako je miš dobio kućicu“, koju nam je u našem vrtiću prikazalo LK „Bumerang“
  • Roditelji jutarnjeg poludnevnog boravka su odradili tri glumačke probe, kako bi božićna predstava, koju su u sklopu projekta pripremali za djecu, bila što bolja
  • Upalivši prvu adventsku svijeću , organizirali smo i humanitarnu akciju u kojoj smo dobrovoljnim donatorima poklanjali anđele koje smo samo izradili
  • 06.12. ,roditelji poludnevnog jutarnjeg boravka, u ime svih roditelja iz našeg vrtića , poklonila su djeci predstavu „BOŽIĆ DJEDA MARTINA“. Predstavu je gledao i Sv. Nikola, a nakon toga podijelio darove te zajedno sa djecom pjevao božićne pjesme.
  • Darove nam je donio i Djed Božićnjak došavši s dalekog sjevernog pola baš u naš vrtić.
 • 1 skupina 10-satnog programa – od 06:00 do 17:00 sati
 • 1 skupina 6-satnog jutarnjeg programa – od 07:30 do 13:00 sati
 • 1 skupina 6-satnog poslijepodnevnog programa  - od 13:30 do 19:00 sati

Ivana Bikić – 10 satni program

Ljubica Duvnjak – 10 satni program / odgovorni odgojitelj

Marija Botić – 6 satni jutarnji program

Ivana Kapitanović – 6 satni popodnevni program

Telefon: 021 230-242
Adresa: Ulica Birnja 13, 21216 Kaštel Stari

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Dječiji vrtić Žižula 43.550500, 16.342125 Dječiji vrtić \"Žižula\"