Radionice Rastimo zajedno

  17 listopada, 2016

U studenom 2016. započinjemo novi ciklus radionica za roditelje RASTIMO ZAJEDNO namijenjen roditeljima djece do četiri godine.

Svrha ovog programa je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti.
Program se temelji na pristupu osnaživanja i partnerskom odnosu voditeljica i roditelja.
U 11 radionica će roditelji, zajedno s voditeljicama radionica i drugim roditeljima razmjenjivati ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svojem djetetu, bolje upoznati sebe kao roditelja i doznati za druge načine odnošenja prema djetetu. Upoznat će se sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i sa roditeljstvom na dobrobit djeteta (i roditelja).
Ako želite dobiti podršku, savjet, suradnju u podizanju i odgajanju svoje djece ili ako samo želite biti bolji roditelj, ove su radionice za vas. Prijaviti se možete na tel. 091 225 48 04 psihologu vrtića Dalmi Luketin. Broj sudionika je ograničen. Radionice su besplatne.

O radionicama s roditeljima „Rastimo zajedno“
Autorice: Ninoslava Pećnik i Branka Starc
Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta:
1. Roditelji 21. stoljeća
2. Četiri stupa roditeljstva
3. Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta
4. Sva naša djeca i kako ih volimo
5. Slušanje – važna vještina roditeljstva
6. Kako dijete uči o svijetu oko sebe?
7. Postavljanje granica: zašto i kako?
8. Biramo i kreiramo rješenja
9. Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja
10. Biti roditelj: utjecaji i izbori
11. Završetak i novi početak

Na radionicama sudjeluje 8-12 roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama. Svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom.

 

JOŠ NOVOSTI

Logopedska trijaža

  13 studenoga, 2023

Rastimo zajedno

  18 rujna, 2023

Novosti NZJZ-SDŽ

  2 veljače, 2023

NAŠI VRTIĆI