Vatrogasna olimpijada

  26 travnja, 2018

             U mjesecu svibnju, mjesecu zaštite od požara,   na sportskom centru “Jure Bakotić” u Kaštel Gomilici, 4. svibnja. 2018.  godine s početkom u 17:00 sati će se održati

9. Mala vatrogasna olimpijada dječjih vrtića grada Kaštela.

To je sada već tradicionalna manifestacija kojoj se jednako raduju djeca, roditelji i organizatori.

Na prošlogodišnjoj Maloj vatrogasnoj olimpijadi  sudjelovalo je   preko  200 djece predškolske dobi podijeljenih u 28 ekipa, uz učešće 45 odgajatelja, 31 sudac, redar i član tehničkog osoblja. I ove godine se očekuje velika podrška sa tribina .

Ekipe se natječu  u igricama spretnosti i brzine,  koje sadrže  elemente  vježbi  odraslih vatrogasaca. Organizatori  ove male vatrogasne olimpijade  su

–           DVD “Kaštel Gomilica”

–           Dječji vrtić „Kaštela“

Generalni pokrovitelji ove  9. Male vatrogasne olimpijade su Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Vatrogasna zajednica Grada Kaštela; ostali sponzori su: Hrvatske Šume d.d. Split ; Ribola d.o.o. ; Automatik servis d.o.o. iz Buzeta.

 

SUDIONICI:

Dječji vrtić „KAŠTELA“ – 21  natjecateljskih ekipa

VJERSKI VRTIĆI S PODRUČJA KAŠTELA  – 3 natjecateljske ekipe

DJEČJI VRTIĆ  „ČAROBNI PIANINO” – 3  natjecateljske ekipe

DJEČJI VRTIĆ  „SUNCE MOJE MALO” 1 natjecateljska ekipa

 

Brojnost natjecatelja, podrška navijača  i veselje  stvaraju rijetko viđeni  “šušur”, na kojem nam mogu pozavidjeti mnoge ozbiljnije i  poznatije manifestacije.. Sudionici natjecanja, odgajatelji, mnoga djeca iz vrtića, roditelji, tete , bake i djedovi  koji će doći iskazati podršku i navijati, činiti će i ove godine najbrojniju publiku, koja će veselo i burno navijati.

 

Primarni cilj ovog projekta je da se ove vatrogasne igre djece organiziraju  i provode radi razonode, zabave, međusobnog upoznavanja natjecatelja,  učvršćivanja prijateljskih odnosa, razvijanja tjelesne spremnosti, te jačanja svijesti o humanosti i ljudskoj solidarnosti među djecom predškolskog uzrasta iz predškolskih ustanova  sa područja grada Kaštela. Isto tako želimo na ovaj način pokazati djeci i mladeži ljepšu stranu vatrogastva, tj. da se ne svodi sve samo na gašenje požara i preventivu već da ima i puno drugih stvari u koje se trebaju uključiti, danas kao mladež a sutra kao punopravni operativni članovi vatrogasnih društava. Tako će djeca i mladež uz igru i zabavu naučiti puno o vatrogastvu i njegovoj važnosti, razvijati  pozitivni natjecateljski duh   i stvarati ozračje zajedništva.

 

Dječji vrtić “Kaštela”                                                                          DVD KAŠTEL GOMILICA

Ravnateljica

Ivanka Vučica                                                                                          Milivoj Taslak, dipl.ing.

NAŠI VRTIĆI