EKO AKTIVNOSTI I PRAZNIK CVIJEĆA

  16 svibnja, 2023

U našem vrtiću, kroz mjesec travanj, provodile su se razne ekološke aktivnosti: sadnja cvijeća i bilja, uređenje vrtova, razvrstavanje otpada, čišćenje dvorišta vrtića, čitanje slikovnica eko tematike, likovne, glazbene i manipulativne aktivnosti.

Također, u travnju smo obilježili Dan planeta Zemlje, razgovarali smo o važnosti očuvanja prirode i o problemima onečišćenja. Biti ekološki osviješten nije tako lako, ali postoji mnogo malih stvari koji svako od nas može svakodnevno činiti i tako pridonijeti očuvanju naše planete.

Djeca iz dječjih vrtića „Murtilica”, „Višnjica” i „Žižula” sudjelovala su na manifestaciji Kaštelanski praznik cvijeća u sklopu tradicionalne akcije „Lipa su lipa moja Kaštela”. Dječji vrtić „Murtilica” sa svojom točkama „Razmažena tratinčica”, „Proljeće” i „Proljeće u mom gradu”, dječji vrtić „Višnjica” sa svojim točkama „Maslačak” i „Posadi cvijet za ljepši svijet”, te dječji vrtić „Žižula” sa svojim točkama „Proljeće”, „Ples leptira”, „Proljetna rosa” i „Kakav dar, majci igrokaz”.

 

NAŠI VRTIĆI