Javno predavanje za roditelje

  21 veljače, 2019

Jučer, 20.veljače 2019. U DV Maslina, a u sklopu Tjedna psihologije, psihologinja vrtića Dalma Luketin održala je javno predavanje za roditelje na temu:  „Zašto je važan dobar odnos s djetetom, kako ga  ostvariti i kako održati.“

Predavanju je prisustvovalo dvadesetak roditelja i odgajatelja koji su predavanje pažljivo slušali i aktivno sudjelovali u diskusiji.

Cilj predavanja je bio skrenuti pažnju na važnost dobrog odnosa s djetetom, jer roditelji često misle da se on podrazumijeva i da nije potrebno u vezi s tim ništa poduzimati.  Imati dobar odnos s djetetom ne znači dozvoliti djetetu da radi što god poželi, to znači samo prihvatiti i poštivati dijete, provoditi s njim vrijeme, upoznati njegov unutrašnji svijet.  Roditelji su danas većinom prepopustljivi jer ne znaju da nije njihova odgovornost usrećiti dijete, nego ga naučiti kako podnijeti  malo frustracije, kako rješavati probleme i kako samo može vratiti osmijeh na svoje lice.

Na predavanju su roditelji saznali i  kako uskladiti  verbalni i neverbalni dio komunikacije, kad i kako slušati i kako utjecati na ponašanje djeteta.

NAŠI VRTIĆI