Kaštelanske štorije

  2 ožujka, 2020

Povodom Dana grada održana je svečana dodjela nagrada za literalno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom “Kaštelanske štorije 2020”.
Više od 150 pojedinačnih i grupnih likovnih radova te 65 literarnih radova pisanih na hrvatskom književnom jeziku ili čakavici, pristiglo je ove godine na natječaj „Kaštelanske štorije“, koji šestu godinu organizira Gradska knjižnica Kaštela, a najuspješnijim sudionicima natječaja nagrade i pohvalnice uručene su ovog četvrtka u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Među predškolcima pojedinačne nagrade pripale su Anđeli Zokić iz vrtića Višnjica,  Marti Markov, Eni Ljubenkov , Ivanu Šiškovu i Lari Krečak Samodol  iz vrtića Maginja, Boženi Brko iz vrtića Smokvica, Mihaela Bikić iz vrtića  Tratinčica, Tonki Barišin i Riti Dumanić iz vrtića Sunce moje malo.
Nagrade u kategoriji likovni skupni radovi predškolci osvojila su djeca iz DV Višnjica Jure Miljak, Anđela Zokić, Magdalena Burilović, Ivano Marelja, Lucija Bušić, Josip Justrić, Anđela Milić, Lana Čović, Nikoleta Lemo, Tina Božić s odgojiteljicom Višnjom Pruže te DV Maginja Marta Markov, Lara Krečak Samodol, Ena Ljubenkov, Ivano Šiškov i odgojiteljica  Gita Matulić.

 

Ove godine dodijeljene su tri pohvalnice i jedna nagrada za filmske radove na temu Kaštela. Pohvalnice su dobili djeca iz vrtića Smokvica i njihove mentorice Mirela Vrgoč i Sandra Celić.

NAŠI VRTIĆI