Obavijest roditeljima starije predškolske dobi

  23 listopada, 2020

Dragi roditelji,

javljamo vam se s informacijom o ponudi A1 Hrvatska za provođenje online digitalne edukacije. Edukacija na temu „Sigurno okruženje na internetu“ namijenjena je roditeljima djece starije predškolske dobi, a A1 Hrvatska ju provodi u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu u okviru EU projekta Za sigurniji internet kojem je cilj promocija odgovornog ponašanja na internetu.

Cilj edukacije je upoznavanje roditelja s potencijalnim opasnostima za djecu na internetu (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu) i alatima kojima mogu prevenirati neželjene situacije i negativne posljedice za djecu (A1 Hrvatska). Istraživanje provedeno kod nas prošle godine u okviru ovog EU projekta pokazalo je da 92 posto roditelja ne koristi aplikacije za zaštitu djece i njihov siguran pristup internetu, a čak 93 posto ih niti ne želi koristiti, što je još jedan dokaz koliko smo nedovoljno upoznati s opasnostima i prijetnjama kojima djeca mogu biti izložena na internetu. Doticaj s neprimjerenim sadržajem vrlo je učestao i lak i to je uglavnom prva negativna strana interneta s kojom se djeca susreću prilikom surfanja.

Online edukacija (najvjerojatnije putem platforme Zoom) traje 45 minuta do maksimalno sat vremena i interaktivna je. Napomena od strane A1: „Edukacije su isključivo povezane s našom društvenom odgovornošću kroz koju želimo osvijestiti o problemu i povećati digitalnu pismenost stanovništva i ne uključuju promociju A1 usluga.“ Edukacija bi bila provedena krajem studenog ili u prosincu, u popodnevnim/večernjim satima, ovisno o terminu koji se dogovore.

Molimo vas ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje i koji termin bi vam okvirno najbolje odgovarao (npr. 18-19 h) javite najkasnije do 30.10.2020. na

telefonski broj: 091/225 4806, def. Asja Podrug

Srdačan pozdrav

NAŠI VRTIĆI