Igraonica za potencijalno darovitu djecu

  13 travnja, 2016

 

 

Potaknuti doživljajima iz „Noći muzeja“ kada smo posjetili Dioklecijanove podrume, djeca polaznici ove igraonice su izrazila želju za upoznavanjem neke od naših „kaštelanskih utvrda.“ Odlučili smo se za  posjet  dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u kojem se danas nalazi Muzej grada Kaštela.

Na samom ulazu u Muzej-dvorac dočekao nas je prof. Mario Klaić, muzejski pedagog. Pozdravnom riječi i pod pretpostavkom da smo „neprijatelji dvorca“ odmah je krenuo u objašnjavanje izgleda dvorca i strategije obrane, što je momentalno privuklo pažnju dječaka. Kada smo iz uloge neprijatelja prešli u ulogu branitelja dvorca,  dječaci su se okušali u bacanju bombi (vodenih naravno) kako bi zaštitili ulaz u dvorac.

Nakon obrane dvorca krenuli smo u obilazak izložbenih prostorija, te upoznavanje običaja i načina života tog vremena (prije 500 godina). Zanimanje i pažnju djeci su privukle  i  police na kojima je izloženo staro oružje (kremenjače, kubure…).

U posljednjem dijelu  posjete djeca su imala priliku upoznati grbove starih Kaštelana te se okušati u osmišljavanju grba vlastite obitelji ili u slaganju puzzli s motivom dvorca Vitturi.

NAŠI VRTIĆI